Les Comunitats Energètiques Locals permeten avançar en la construcció d’un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i sostenible. Què significa ser part d’una CEL?

Cuides del Planeta, impulsant l’ús d’energia neta

La transició energètica, amb la consolidació d’un model basat en energies renovables, és clau en la lluita contra el canvi climàtic i la consecució de l’Agenda 2030.

Estalvies fins a un 30% en la teva factura energètica anual

En ser soci d’una comunitat energètica local, podràs pagar un preu just i transparent pel teu consum d’energies renovables.

Actues com agent dinamitzador de l’activitat econòmica i de l’ocupació en el teu entorn

Les instal·lacions fotovoltaiques contribueixen a l’impuls de l’economia de proximitat i sostenible i a l’ocupació local.

Et converteixes en la teva pròpia ‘companyia’ elèctrica

Formar part d’una comunitat energètica local amb forma de cooperativa et permet prendre el control sobre l’energia que utilitzes i tindre vot en les decisions estratègiques de l’entitat.

Generes impactes positius en les persones

La comunitat energètica és una entitat sense ànim de lucre la raó del qual de ser és “posar l’energia en mans de la gent”, creant impacte social positiu en el seu entorn. Part de la generació es destina a usuaris en situació de pobresa energètica

Contribueixes a construir un model econòmic ‘en circular’

L’energia renovable aprofita els recursos de la naturalesa sense impactes negatius per a aquesta. A més, els components de les instal·lacions són recuperables i reciclables, enllaçant amb un nou model d’economia circular.

Font https://sapiensenergia.es/va/comunitat-local-energia-renovable/

Categories: Informació